GRATIS HEMLEVERANS

GRATIS HEMLEVERANS

Mentolcigaretter förbjuds inom EU från och med maj 2020. Vad innebär förbudet och hur påverkar det LYFT?

Laddar...

 

Från och med den 20 maj 2020 införs ett förbud mot mentolcigaretter inom hela EU. Det innebär att tobaksprodukter i butiker, kiosker och näthandlar tas bort från sortimentet, inklusive klickcigaretter och rulltobak med karaktäristisk smak av mentol.


Är mentol eller pepparmint din favoritsmak behöver du inte oroa dig. Testa LYFT Easy Mint, en ny tobaksfri produkt från oss med smak av uppfriskande mentol. Med LYFT Easy Mint kan du njuta av det härligt kylande ruset av mentol utan begränsningar, och så förstås helt utan tobak.

 Bakgrunden till att mentolcigaretter förbjuds inom EU

 

Faktum är att det framförallt är ungdomar som röker mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Avsikten med mentolförbudet är bland annat att göra det mindre attraktivt för unga att börja röka. Mentolförbudet gick igenom den 3 april 2014 i Europaparlamentet och 2016 röstade riksdagen igenom ett beslut som stoppar all försäljning av mentolcigaretter och rulltobak i Sverige.

 

Lagändringen har varit i kraft sedan 2016 men det är alltså först nu som mentolförbudet börjar gälla. Förbudet omfattar alla 27 EU-medlemsländer.

 

Märken som drabbas av mentolförbudet

 

De allra flesta tobaksmärken inom EU säljer mentolbaserade produkter i form av cigarretter eller rulltobak. I samband med den nya lagstiftningen får tobaksprodukter inte längre innehålla aromämnen som ger produkten en ”karaktäristisk” smak av mentol. Detta gäller i första hand mentolcigaretter men också rulltobak och s.k. klickcigaretter, dvs. cigaretter som smaksätts via en tryckfunktion i filtret.

 

Förbud mot försäljning av klickcigaretter på den svenska marknaden har funnits sedan mars 2019. Produkter med så kallad heat-not-burn eller HTP-teknologi där tobak värms upp med ett elektroniskt system utan att brinna omfattas däremot inte av förbudet. Förbudet gäller inte heller cigarrer, e-cigaretter och tuggtobak.

 

Inget förbud för LYFT

 

LYFT erbjuder flera mentolbaserade produkter, så du kan lugnt fortsätta njuta av våra skräddarsydda lösningar som bjuder på en diskret vardagsstimulans och fantastiska smaksensationer.

 

 

LYFT har flera olika produkter med mentolsmak i sitt sortiment. Vår senaste hit på den nordiska marknaden är Easy Mint - en fräsch remake av våra tidigare mentolprodukter. Med krispiga toner av mentol och en behaglig sötma av spearmint ger Easy Mint en fräsch smak hela dagen. Varje portion levererar en perfekt balanserad upplevelse, utan rök och så självklart utan tobak. LYFT Easy Mint och alla andra produkter som ingår i LYFT-familjen finns att köpa både i butik och online.


Vill du hålla dig uppdaterad kring allt som händer hos LYFT? Bli först med att få reda på nyheter, kampanjer och exklusiva erbjudanden från LYFT. Registrera dig till vårt nyhetsbrev så får du också veta när och hur du kan delta i årets häftigaste LYFT-evenemang. Anmäl dig här.

Kundtjänst är offline
close
Close menu